Analýza finanční gramotnosti v populaci ČR - Penc, Martin; Postler, Milan, 1960-; Erlebachová, Naďa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tématem bakalářské práce je analýza finanční gramotnosti populace v České republice. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje základní finanční pojmy a strategii vzdělávání v populaci v oblasti finanční gramotnosti. Dále je definována podstata výzkumu trhu, metody dotazování, struktura dotazníku a jak správně vyhodnotit a zpracovat data z výzkumu. K stanovení úrovně znalostí v oblasti finanční gramotnosti bylo využito dotazníkové šetření. Analýza proběhla na základě získaných dat včetně stanovení hypotéz výzkumu. Autor práce analyzuje úroveň finanční gramotnosti v populaci v ČR a doporučuje konkrétní kroky ke zvýšení znalostí a povědomí o finančních pojmech.
Vedoucí práce: Milan Postler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses