Komparace kosmické politiky Evropské unie a Spojených států amerických - Duška, David (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací kosmické politiky Evropské unie a Spojených států amerických. V teoretické části je představena teorie her a její využití v mezinárodních vztazích. Dále jsou objasněny pojmy soupeření, konflikt a spolupráce a teoretický přístup ke kosmickému prostoru. V praktické části jsou pak ve třech dílčích obdobích 21. století politiky zkoumány a porovnávány.