Komparace kosmické politiky Evropské unie a Spojených států amerických - Duška, David; Machoň, Miloslav, 1988-; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací kosmické politiky Evropské unie a Spojených států amerických. V teoretické části je představena teorie her a její využití v mezinárodních vztazích. Dále jsou objasněny pojmy soupeření, konflikt a spolupráce a teoretický přístup ke kosmickému prostoru. V praktické části jsou pak ve třech dílčích obdobích 21. století politiky zkoumány a porovnávány.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses