Marketingová komunikace firmy Emco spol. s r.o. na zahraničních trzích - Šrámková, Lucie (2021)
Diplomová práce se věnuje online marketingové komunikaci české firmy Emco spol. s r. o. na vybraném zahraničním trhu. Cílem práce bylo zmapovat a vyhodnotit současnou marketingovou komunikaci a následně navrhnout doporučení, jak by firma mohla postupovat v budoucnu. První část práce se zabývá online a offline nástroji komunikačního mixu, sociálními sítěmi a současnými trendy v oblasti online komunikace. Součástí je kapitola věnována kulturním odlišnostem, které je třeba zohlednit při tvorbě marketingové komunikace. Druhá část práce je zaměřena na firmu Emco spol. s r. o. a její marketingovou komunikaci, která byla detailně zmapována a vyhodnocena dle popsaných ukazatelů a metrik. Metodikou práce byla případová studie zaměřena na trh Spojených arabských emirátů. Primární data byla získána pozorováním obsahu na sociální síti Facebook a dotazováním. Z případové studie jsou v závěru vyvozena doporučení a další kroky spojené s marketingovou komunikací firmy Emco spol. s r. o. na trhu Spojených arabských emirátů.