Postavení Asie v rámci online trhu cestovního ruchu - Kovář, Michal; Vaško, Martin; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá charakterizací Asie a Pacifiku na poli online trhu cestovního ruchu. Cílem bakalářské práce je nejprve vymezit a charakterizovat makroregion Asie a Pacifik v rámci cestovního ruchu a poté zhodnotit klíčové faktory, které ovlivňují pozici Asie na online trhu cestovního ruchu. U jednotlivých faktorů je nejprve dokázána jejich závislost na rozvoji online trhu cestovního ruchu, pomocí korelace s vývojem výnosů z online prodeje služeb cestovního ruchu či na základě literární rešerše. Jednotlivé faktory jsou analyzovány a každému faktoru přiřazeno slovní spojení odpovídající škále 1 až 5, v závislosti na tom, jak daný faktor ovlivňuje postavení Asie. Vyhodnocení jednotlivých faktorů závisí na komparaci s totožnými faktory v Evropě a Severní Americe.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses