Formulace vhodné obchodní strategie vybrané společnosti působící na zahraničních trzích - Lopatová, Veronika (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je formulace vhodné obchodní strategie středně velké strojírenské firmy STREICHER, která je součástí nadnárodního koncernu. Teoretická část se zaměřuje na oblast mezinárodního podnikání, na proces internacionalizace podnikatelských aktivit a rovněž se zabývá samotnou mezinárodní strategií. Praktická část obsahuje analýzu stávající situace podniku, která byla vytvořena na základě interních informací. Současně je v této části zahrnuto dotazníkové šetření spokojenosti zákazníků, jehož úkolem je odhalení nedostatků společnosti. Dále praktická část obsahuje návrh vhodné obchodní strategie, která byla stanovena na základě výsledků dotazníkového šetření a analýzy aktuální situace podniku.