Formulace vhodné obchodní strategie vybrané společnosti působící na zahraničních trzích - Lopatová, Veronika; Hinčica, Vít; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je formulace vhodné obchodní strategie středně velké strojírenské firmy STREICHER, která je součástí nadnárodního koncernu. Teoretická část se zaměřuje na oblast mezinárodního podnikání, na proces internacionalizace podnikatelských aktivit a rovněž se zabývá samotnou mezinárodní strategií. Praktická část obsahuje analýzu stávající situace podniku, která byla vytvořena na základě interních informací. Současně je v této části zahrnuto dotazníkové šetření spokojenosti zákazníků, jehož úkolem je odhalení nedostatků společnosti. Dále praktická část obsahuje návrh vhodné obchodní strategie, která byla stanovena na základě výsledků dotazníkového šetření a analýzy aktuální situace podniku.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses