Policejní spolupráce v rámci Evropské unie v boji proti obchodování s lidmi - Nováková, Dominika; Dubský, Zbyněk, 1974-; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá policejní spoluprací v rámci Evropské unie (EU) v boji proti obchodování s lidmi. Soustředí se na policejní spolupráci na úrovni EU, která probíhá především ve spojitosti s dvěma agenturami, kterými jsou Europol a Frontex. Obchodování s lidmi je závažný čin přeshraniční organizované kriminality, který je ve značné míře rozšířený i na území EU. Cílem práce je zjistit, zda je na základě stanovených kritérií policejní spolupráce v oblasti obchodování s lidmi v EU úspěšná a jak probíhají operace již zmíněných agentur proti tomuto jevu ve stanoveném období mezi lety 2014 a 2018. Analytická část je rozdělena na dvě části a každá z nich má za cíl odpovědět na jednu z výzkumných otázek. První část analyzuje počty identifikovaných obětí obchodování s lidmi a pachatele této trestné činnosti a druhá část je zaměřena na analýzu konkrétních operací Europolu a Frontexu.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses