Projevy euroskepticismu vs. zájmy české ekonomiky - Reinišová, Natálie; Bič, Josef; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá euroskepticismem v České republice a zájmy české ekonomiky. Hlavním cílem práce je identifikovat projevy euroskepticismu v České republice a zjistit, je-li opozice politických stran založena na faktech či zda vychází pouze ze stranické ideologie a jsou-li tyto názory v zájmu české ekonomiky. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole se práce věnuje typologiím euroskepticismu a vývoji evropské ekonomické integrace. Druhá kapitola sleduje vliv členství v EU na českou ekonomiku. Třetí kapitola se věnuje euroskepticismu v ČR a kritickému zhodnocení jeho projevů v oblasti otázky přijetí eura a imigrace.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses