Specifika konceptu chytrých měst a přístupy k využití sdílené mobility ve vybraných světových metropolích - Nejedlý, Filip; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá jednotlivými specifiky konceptu chytrých měst a příklady různých přístupů k využití prvků sdílené ekonomiky v oblasti mobility ve vybraných světových metropolích se zaměřením na projekty zabývající se sdílením jízdních kol. Diplomová práce hodnotí úrovně implementace těchto principů v přístupu ke konceptu Smart City od roku 2010 do současnosti se zaměřením na udržitelnost provozních nákladů v oblasti Smart Mobility a jejich dostatečné zohledňování ve zkoumaných projektech s ohledem na jejich udržitelnost. Dále se tato diplomová práce zabývá situační analýzou města Plzeň z pohledu sdílené mobility a návrhem potenciálních změn ve strategii města v této oblasti.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses