Sociálne siete ako faktor ovplyvňujúci správanie turistov v cestovnom ruchu - Zajacová, Lenka; Kvítková, Zuzana; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je skúmať vplyv sociálnych médií a sociálnych sietí na svojich používateľov. Bakalárska práca skúma ako tieto platformy vplývajú na správanie mileniálov a ich rozhodnutia v cestovnom ruchu, ako napríklad na výber destinácie. Na vyhodnotenie vplyvu na zámer turistov a skutočné správanie turistov bude použitá teória plánovaného správania. Takisto sa bude skúmať aký vplyv má propagácia cestovného ruchu na sociálnych médiách a vyhľadávanie turistických informácií na sociálnych médiách na skutočné správanie turistu. Zber dát sa uskutočnil pomocou dotazníkového prieskumu a získané údaje boli spracované pomocou PLS-SEM metódy a vyhodnotenia analýzy cesty, skúmajúcej priame a nepriame efekty, ktoré kanály sociálnych sietí majú vplyv na zámer turistu a skutočné správanie turistu.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses