Svoboda tisku a bezpečnost novinářek v OBSE a případová studie Česká republika - Krovová, Eliška; Dubský, Zbyněk, 1974-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se věnuje pojetí a realitě svobody tisku a bezpečnosti novinářek v regionu OBSE. Problematika svobody tisku jako taková je již jednou z tradičních součástí agendy této organizace, aspekt bezpečnosti novinářů a genderový rozměr však nabrala především v posledních letech, a to v návaznosti na reálný vývoj situace v této oblasti, téma je proto velmi aktuální. Práce je dále zaměřena především na vývoj v zemích střední Evropy, v souvislosti s nimiž jsou zkoumány dopady aktivit OBSE v oblasti svobody tisku a bezpečnosti novinářek. Za tímto účelem jsou prostřednictvím analýzy dat nevládní organizace Reportéři bez hranic a obsahové analýzy aktivit Představitele pro svobodu médií OBSE tyto aktivity a jejich dopady zkoumány. Dále je skrze případovou studii zkoumána situace konkrétně v České republice, přičemž vyhodnocována je tímto způsobem úroveň implementace relevantních dokumentů OBSE a další návaznost českých aktivit v této oblasti. Případová studie tak částečně prohlubuje zjištění získaná v hlavní části práce.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses