Ochrana spotřebitele na internetu - Vajgertová, Natálie; Moravec, Tomáš, 1983-; Houska, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce s názvem Ochrana spotřebitele na internetu, jejímž cílem je zmapování současné právní úpravy ochrany spotřebitele, e-komerce a nekalých obchodních praktik. V první části se práce věnuje samotné ochraně spotřebitele, definuje strany vstupující do spotřebitelských vztahů a představuje některé subjekty hájící zájmy spotřebitelů. Dále se je zaměřená na samotnou e-komerci a její zakotvení v legislativě. Další kapitola se nejprve obecně věnuje nekalým obchodním praktikám, poté jsou v další kapitole vymezeny konkrétní případy nekalých obchodních praktik, vyskytujících se na e-shopech, takovým příkladem jsou fiktivní slevy. Další část je zaměřena na novou směrnici Evropské unie, týkající se nové legislativní úpravy v oblasti online nakupování. Nová legislativa si klade za cíl modernizaci stávajících pravidel a zaplnit mezeru v legislativě. Součástí bakalářské práce je dotazníkové šetření, zaměřené na vyhodnocení povědomí a znalostí spotřebitelů v oblasti ochrany spotřebitele a nekalých obchodních praktik.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses