Rozšíření značky "Mentos" do kategorie žvýkaček na českém trhu - Krenkel, David (2021)
Diplomová práce je věnována rozšíření značky "Mentos" do kategorie žvýkaček na českém trhu. Cílem práce je analyzovat úspěšnost rozšíření značky "Mentos" do žvýkačkové kategorie a navrhnout vylepšení marketingové strategie značky. Teoretická část práce se nejdříve zabývá teorií značky a její hodnoty a následně samotnou strategií rozšíření značky. Poté se práce věnuje situační analýze značky "Mentos" na trhu žvýkaček České republiky. Pro samotný návrh vylepšení marketingové strategie byl proveden kvalitativní a kvantitativní výzkum. Výsledkem práce je návrh zlepšení marketingové strategie značky, který je založen na závěrech výzkumů a byl navržen na budoucí tři roky.