Nový regionalismus ve vnějších vztazích Argentiny - Koubová, Iveta; Hnát, Pavel, 1981-; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato práce se zabývá vnějšími ekonomickými a obchodními vztahy Argentiny. Cílem této práce je zjistit, jaká komodita nejvíce ovlivňuje přístup Argentiny k regionalismu, jakým způsobem to realizuje, a prokázat to na případové studii. První kapitola analyzuje vývoj komoditní a teritoriální struktury zahraničního obchodu Argentiny a zjišťuje, jaká komodita hraje nejvýznamnější roli v argentinském zahraničním obchodě. Druhá kapitola se již zabývá touto zjištěnou komoditou, přesněji tím, jak se vyvíjela struktura obchodu země s tímto druhem zboží, jaká je v něm role aktérů a jaký je postoj Argentiny k nim. Poslední kapitola je případová studie, která se zaměřuje na specifika a možné problémy v obchodu s touto komoditou mezi Argentinou a Čínou, jakožto velmi významným hráčem v obchodních vztazích země.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses