Prodejní strategie vybrané firmy na tuzemském trhu - Kabátek, Matěj; Sato, Alexej, 1952-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá změnou prodejní strategie koncernu Volkswagen. Především se jedná o změnu zaměření automobilky Škoda Auto, která patří do koncernu. Volkswagen avizoval v loňském roce chystanou změnu a přechod na jiný segment trhu automobilky Škoda Auto kvůli přílišné podobnosti a homogenní nabídky s automobilkou Volkswagen. Cílem práce je zjistit, zda je tento záměr opodstatněný a automobilky představují vzájemnou konkurenci a příliš se podobají. V první kapitole byl teoreticky charakterizován koncern Volkswagen, dále jeho struktura dceřiných společností, vlastnická struktura a vize a cíle společnosti. Také je součástí teoretické vymezení marketingového mixu 4P, které je následně použito v praktické části práce. Druhá kapitola porovnává dva modely od obou automobilek, kterými jsou Passat se Superbem a Tiguan Allspace s Kodiaqem. Na tyto modely je aplikován marketingový mix a dále jsou analyzována prodejní data na evropském trhu, neboť právě s tímto trhem je tato problematika spojena. Ve třetí kapitole je proveden hloubkový rozhovor s odborníkem na dané téma, prostřednictvím kterého jsou zjištěná data ve druhé kapitole ověřena.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses