Ekonomické aspekty amerického filmového průmyslu - Servusová, Štěpánka; Čajka, Radek, 1983-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickými aspekty amerického filmového průmyslu. Za cíl si klade zhodnotit, jakým způsobem americký filmový průmysl funguje a jak ho ovlivnila pandemie Covid-19. V první části se práce zaměřuje na americký filmový průmysl nejprve jako celek a následně představuje jeho jednotlivé složky, kterými jsou kina, televizní obrazovky, streamovací služby a největší filmová studia. V části druhé se práce zaměřuje na filmy jako produkty a zkoumá veškeré procesy vedoucí od nápadu až k uvedení filmu do kin. Zahrnuje problematiku financování filmu, filmový marketing a porovnává rozdíly mezi filmy z produkce velkých filmových studií a filmy nezávislými. Třetí část se zabývá změnami ve filmovém průmyslu způsobenými pandemií Covid-19.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses