Komparace Nizozemska a Kypru jako daňových rájů - Turečková, Aneta; Sato, Alexej, 1952-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá Nizozemskem a Kyprem jako daňovými ráji a porovnává je. Hlavním cílem je na základě znalostí nabytých v teoretické části analyzovat daňové podmínky Nizozemska a Kypru, následně je porovnat a také poukázat na možnosti využívání mezinárodního daňového plánování. Předmětem teoretické části je uvést pojem daňové ráje, popsat jejich historii, představit hlavní atributy a nastínit, jak může probíhat boj proti nim. Dále jsou uvedeny příklady vlastnických struktur často používaných pro mezinárodní daňové plánování. Předmětem praktické části jsou příklady metod mezinárodního daňového plánování, detailní analýza konkrétních daňových podmínek a jejich porovnání. V neposlední řadě je nastíněna pozice Nizozemska a Kypru k České republice.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses