Česká centra jako aktér české kulturní diplomacie - Černíková, Martina (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje české kulturní diplomacii v praxi Českých center. Na základě teoretického vymezení roviny kulturní diplomacie a jejích příbuzných pojmů je prezentováno teoretické ohraničení Českých center. V druhé části jsou teoretické koncepty propojeny s praktickými příklady konkrétních aktivit této organizace. Práce se rovněž zabývá aktuálními výzvami, se kterými se Česká centra potýkají. Důraz je kladen na krátkodobý i přetrvávající vliv pandemie koronaviru na budoucí směřování organizace. Na příkladu fungování Českého centra v Paříži jsou blíže představeny konkrétní aktivity center a vylíčeny dopady, které měla koronavirová krize na běžný chod této konkrétní pobočky.