Česká centra jako aktér české kulturní diplomacie - Černíková, Martina; Peterková, Jana, 1971-; Strachová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje české kulturní diplomacii v praxi Českých center. Na základě teoretického vymezení roviny kulturní diplomacie a jejích příbuzných pojmů je prezentováno teoretické ohraničení Českých center. V druhé části jsou teoretické koncepty propojeny s praktickými příklady konkrétních aktivit této organizace. Práce se rovněž zabývá aktuálními výzvami, se kterými se Česká centra potýkají. Důraz je kladen na krátkodobý i přetrvávající vliv pandemie koronaviru na budoucí směřování organizace. Na příkladu fungování Českého centra v Paříži jsou blíže představeny konkrétní aktivity center a vylíčeny dopady, které měla koronavirová krize na běžný chod této konkrétní pobočky.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses