Komparace nerovného odměňování žen a mužů v České republice a Německu s důrazem na veřejný a soukromý sektor - Kopecká, Jana; Antal, Jarolím, 1986-; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a následnou komparací gender pay gap v České republice a v Německu v rámci veřejného a soukromého sektoru mezi lety 2010 až 2018. Analýza se zaměřuje na jedno odvětví z každého sektoru, konkrétně na peněžnictví a pojišťovnictví ze soukromého sektoru a na zdravotnictví a sociální péči ze sektoru veřejného. Práce si klade za cíl zjistit, jak se liší gender pay gap ve vybraných odvětvích veřejného a soukromého sektoru České republiky a Německa, a co je příčinami těchto rozdílů. Porovnání konkrétních odvětví je provedeno na základě analýzy dat z Eurostatu, především z průzkumů struktur příjmů z let 2010, 2014 a 2018 a rešerše odborné literatury. Výsledkem práce je komparace gender pay gap v České republice a v Německu mezi lety 2010 až 2018 mezi veřejným a soukromým sektorem a ve vybraných odvětvích.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses