Vyhodnocení teorie efektivních trhů na příkladu společnosti Chipotle Mexican Grill - Macháček, Petr (2021)
Diplomová práce "Vyhodnocení teorie efektivních trhů na příkladu společnosti Chipotle Mexican Grill" se zabývá efektivitou amerického akciového trhu. V práci jsou analyzovány přístupy k teorii efektivních trhů, které jsou dávány do souvislostí s behaviorální ekonomií a hodnotovým investováním. Na tomto základě je sestavena investiční strategie, pomocí které je v případové studii rozhodnuto, zda akcie vybrané společnosti byla ke stanovenému datu na efektivní úrovni či nikoliv.