Marketingová strategie značky Gaggenau na trhu - Brázda, Robin (2021)
Tématem této bakalářské práce je marketingová strategie značky Gaggenau na trhu. Cílem práce je formulovat doporučení vedoucí ke zlepšení prezentace značky a povědomí o značce. Práce se nejprve zabývá marketingem luxusních výrobků, kde je pojednáváno o luxusu a luxusním marketingu. V části luxusu je nastíněno bližší seznámení se s pojmem samotným i jeho relativitou a subjektivitou a také historií a vývojem. V oddílu luxusního marketingu jsou popsány rozdíly mezi marketingem luxusních a normálních značek, luxusním a normálním produktem a také jsou v této části popsány činnosti luxusních značek v dobách Covidu – 19. Pro vytvoření této kapitoly bylo použito výzkumných metod studia a rešerše odborné literatury. V kapitole marketingu značky Gaggenau je nejprve představena značka samotná, její historie a produkty. Dále byla zpracována situační analýza za využití analýzy 5 C, kde je popsáno makroekonomické prostředí, značka, konkurence, spolupracující firmy a osoby a také zákazníci. Dále byla vypracována SWOT analýza, která je zaměřena na silné a slabé stránky značky, stejně jako na příležitosti a hrozby. Díky vypracovaným analýzám bylo možné sestavit návrhy a doporučení pro značku. Pro vytvoření této části práce byly prostudovány firemní materiály, související články, brožury a produktové katalogy, bylo provedeno pozorování v showroomu značky i u obchodních partnerů a byly uskutečněny rozhovory s obchodními partnery i se zákazníky. Za silné stránky značky Gaggenau byly identifikovány aspekty, kterými jsou například exkluzivita značky, její tradice, showroom a kvalita a úroveň služeb. Ovšem mezi slabé stránky byla zařazena vysoká cena spotřebičů dále nízké povědomí o značce a také katalogy a webové stránky v anglickém jazyce. Pozorování ukázalo, že jak komunikace v showroomu značky, tak komunik