Analýza systému motivace a odměňování ve společnosti Valeo autoklimatizace k.s. - Tlustá, Nikola; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou systému odměňování a motivace ve společnosti Valeo autoklimatizace, k. s. Hlavním cílem práce je analýza těchto systémů, odměňování a motivace, používaných ve vybrané společnosti, seznámení se s problematikou odměňování zaměstnanců, jejich motivace, ale také zjištění spokojenosti zaměstnanců ve firmě. Všechny tyto činnosti vedly k následné identifikaci slabých a silných stránek těchto systémů. Přínosem práce je návrh případných opatření pro zlepšení nynějších systémů. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se na svém začátku věnuje obecným poznatkům v rámci systému odměňování – strategii a filozofii odměňování, mzdové politice, tvoření mzdového systému, nepeněžním odměnám a zaměstnaneckým benefitům. Další její část je pak zaměřena na poznatky týkající se motivace – typy motivace, motivační nástroje a tvorba motivačního programu. Praktická část vychází z poskytnutých interních dokumentů společnosti, dotazníkové šetření a z osobního rozhovoru s personální pracovnicí. Vlastní doporučení, v samotném závěru práce, jsem prováděla na základě získaných teoretických poznatků a výsledků z dotazníkového šetření. Tato doporučení by mohla napomoci optimalizovat nedostatky ve společnosti.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses