Mezinárodní transfery osob odsouzených za drogové trestné činy - Blažek, Jiří (2021)
Tato bakalářská práce na téma Mezinárodní transfery odsouzených za drogové trestné činy analyzuje souvislosti mezi pácháním trestné činnosti, obtvláště drogové, a aktivitou dotčených států při jednání o uzavření bilaterálních transferových smluv nebo jejich aplikaci. Analýza je založena na pozici státu v názvu bilaterální smlouvy, vliv pohybu obyvatelstva na páchání kriminality a souvislost s drogovou kriminalitou. Výsledky analýz ukazují, že nelze dodat exaktní důkazy. Nejzásadnější náznaky nepřímých důkazů poukazují na spojení mezi drogovou kriminalitou na území jednotlivých států a jejich aktivitou při uzavírání bilaterálních smluv.