Mezinárodní transfery osob odsouzených za drogové trestné činy - Blažek, Jiří; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce na téma Mezinárodní transfery odsouzených za drogové trestné činy analyzuje souvislosti mezi pácháním trestné činnosti, obtvláště drogové, a aktivitou dotčených států při jednání o uzavření bilaterálních transferových smluv nebo jejich aplikaci. Analýza je založena na pozici státu v názvu bilaterální smlouvy, vliv pohybu obyvatelstva na páchání kriminality a souvislost s drogovou kriminalitou. Výsledky analýz ukazují, že nelze dodat exaktní důkazy. Nejzásadnější náznaky nepřímých důkazů poukazují na spojení mezi drogovou kriminalitou na území jednotlivých států a jejich aktivitou při uzavírání bilaterálních smluv.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses