Italská imigrační politika a její dopady na Itálii. - Mashera, Yelizaveta; Ferrarová, Miroslava, 1977-; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá strategií migrační politiky Itálie, která je tranzitní zemí migrantů, jelikož tudy prochází Středomořská migrační trasa. Práce je zaměřená na činnosti a rozhodnutí italských vlád a zároveň na důsledky těchto rozhodnutí na Itálii. Současně stojí za zmínku různá nařízení prováděná Itálií vzhledem k rostoucímu počtu nelegálních migrantů ze Středomoří a velkému přílivu uprchlíků. Cílem je zjistit stav Itálie v současnosti a dopady takovýchto politických rozhodnutí.
Vedoucí práce: Miroslava Ferrarová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses