Vývoj bezpečnostní situace v Mexiku ve 21. století. - Solař, Petr; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce zkoumá vývoj bezpečnostní situace v Mexiku přibližně od roku 2006, přičemž zvláštní důraz je kladen na aktuální události. Cílem práce je zachytit trend míry bezpečnosti v Mexiku v průběhu 21. století, pojmenovat faktory tamější neutěšené bezpečnostní situace a na základě získaných poznatků formulovat hypotézu ohledně možného budoucího vývoje. Kromě toho se práce snaží poskytnout čtenáři ucelený obraz země, o které v České republice nebývá moc často slýcháno. Klíčovou součástí práce je rovněž primární výzkum, jehož cílem je konfrontace názorů mexické veřejnosti s dílčími závěry této práce. Hlavní použitou metodou je analýza, již je v práci užito na základě tzv. rozšířené teorie bezpečnosti. Praktická část textu sestává ze tří klíčových kapitol. Ty se věnují regionální dimenzi bezpečnosti v Mexiku, drogové válce a problému s násilím na ženách.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses