Evropská identita-případová studie Erasmus - Slánská, Natálie (2021)
Často jsem se zamýšlela nad odlišnostmi a společnými znaky mezi různými evropskými národy. Ať už se jednalo o politické názory, mentalitu nebo kulturní zvyky. Zkušenost s Erasmem ve mně mimo jiné formulovala i pocit sounáležitosti s Evropskou unií a evropskou identitu. Proto jsem se rozhodla do tématu více ponořit a zaměřit se na otázku Erasmu a evropské identity podrobněji. V mé bakalářské práci se tedy pokusím detailně interpretovat přínosy programu Erasmus pro Evropskou unii, Evropu a evropanství jako takové.