Důvody prohlašování ruských diplomatů za persona non grata - Dvořáčková, Nikola (2021)
Bakalářská práce se zabývá okolnostmi a důvody stojícími za prohlášení ruských diplomatů za nežádoucí osoby během roku 2020. První část této práce objasňuje teoretická východiska související s prohlášením za personu non grata. Praktická část se pak zaměřuje na analýzu veškerých případů prohlášení ruských diplomatů za personu non grata z roku 2020 pomocí předem určených kritérií.