Spotřebitelské chování generace Y v gastroturismu ČR - Nekolná, Pavla; Bejdáková, Blanka; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá spotřebitelským chováním generace Y v gastroturismu České republiky. Hlavním cílem je zanalyzovat a identifikovat spotřebitelské chování a preference generace Y. Vedlejším cílem je vyhodnocení pravdivosti stanovených předpokladů, ty se zaměřují na vztah generace Y ke gastronomii a gastroturismu a využívání sociálních sítí. Předpoklady dále sledují, zda má tato generace potenciál pro vývoj gastroturismu. Teoretická část definuje cestovní ruch, gastroturismus, popisuje nabídku služeb v gastroturismu, popisuje jeho typického účastníka a poskytuje přehled gastronomie a gastroturismu České republiky. Spotřebitelské chování je dalším teoretickým východiskem, bakalářská práce identifikuje jeho modely a faktory, které ho ovlivňují. Cílem poslední kapitoly teoretické části je pochopit a popsat chování a myšlení generace Y. Praktická část se zabývá vlastním výzkumem, k získání dostatečně velkého vzorku respondentů, bylo použito dotazníkové šetření. Na základě výsledků z praktické části bylo popsáno spotřebitelské chování generace Y při účasti na gastroturismu České republiky a byly vyhodnoceny předem stanové předpoklady.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses