Uplatnění DPH u přeshraničních prodejů e-shopů - Kebrtová, Kristýna; Zídková, Hana; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Hlavním cílem diplomové práce je objasnit nová pravidla pro elektronické obchodování, která vstoupí v účinnost 1. července 2021 ve všech členských státech Evropské unie. Podrobně jsou vysvětleny jednotlivé režimy využívané při zdanění zásilek zboží ze zahraničí, které umožňují odvod daně z přidané hodnoty skrze systém jednoho správního místa (tzv. „One stop shop“). Dalším cílem je vypočítat dopad těchto nových pravidel zdanění v České republice. K tomu jsou využita zejména data zjištěná z Českého statistického úřadu a ze studie provedené pro Evropskou komisi. Dodatečný výnos daně z přidané hodnoty je spočítán prostřednictvím třech modelových situací, které hodnotí dopad na daňové příjmy veřejných rozpočtů v České republice.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses