Vládní protikorupční programy v České republice a Švédsku - Novotný, Vojtěch (2021)
Cílem práce je doporučení pro zlepšení vládního protikorupčního programu v České republice, které vychází z komparace českého a švédského vládního protikorupčního programu. Švédsko je hodnoceno dle koeficientu vnímání korupce jako jedna z nejtransparentnějších zemí v Evropě. Naopak Česká republika se pohybuje na průměrných hodnotách. Práce se zaměřuje zejména na oblasti střetu zájmů, lobbingu a úplatkářství.