Vládní protikorupční programy v České republice a Švédsku - Novotný, Vojtěch; Andreisová, Lucie; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem práce je doporučení pro zlepšení vládního protikorupčního programu v České republice, které vychází z komparace českého a švédského vládního protikorupčního programu. Švédsko je hodnoceno dle koeficientu vnímání korupce jako jedna z nejtransparentnějších zemí v Evropě. Naopak Česká republika se pohybuje na průměrných hodnotách. Práce se zaměřuje zejména na oblasti střetu zájmů, lobbingu a úplatkářství.
Vedoucí práce: Lucie Andreisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses