Právne postavenie konateľov podľa českého a slovenského práva - Štofková, Anna (2021)
Cieľom tejto práce je skúmanie a rozbor ustanovení zákonov týkajúcich sa postavenia konateľov pri porovnaní českého a slovenského práva. V úvode práce sú definované a charakterizované základné pojmy. Následne sú porovnávané jednotlivé povinnosti konateľa podľa českého a slovenského práva. V závere práce sú zhrnuté hlavné rozdiely, ale aj podobnosti a poznatky vyplývajúce z práce a to, akým spôsobom bola problematika objasnená.