Ochrana životního prostředí jako součást CSR v podnikové praxi - Krouparová, Tereza; Grmelová, Nicole, 1975-; Vítková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany životního prostředí jako součástí společenské odpovědnosti organizací v podnikové praxi, zejména v souvislosti se zvyšujícími se požadavky na ekologicky šetrné chování podniků. V teoretické části je představen nejdříve samotný pojem CSR, dále se pak práce blíže věnuje environmentálnímu aspektu podnikání a právně ukotveným i dobrovolným nástrojům jeho implementace, jakožto i přínosy jejich zavedení pro společnosti. Praktická část si klade za cíl zhodnotit konkrétní aktivity společností koncernu Agrofert, a.s. směřující k ochraně životního prostředí. Dalším cílem práce je pak objasnit stávající právní úpravu odpovědnosti za škody na životním prostředí na aktuálním případu ekologické havárie na řece Bečvě, případně nalézt slabé stránky vymahatelnosti těchto škod. K dosažení výše určených cílů je využito zejména metod analýzy, syntézy a komparace.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses