Finanční analýza společnosti dikadesign s.r.o. - Nezvedová, Věra; Mašek, Jakub; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Hlavním důvodem psaní této bakalářské práce je provést finanční analýzu podniku DIKADESIGN s.r.o. mezi léty 2014-2018. Práce je rozdělena do několika kapitol. Začátek je více teoretický než ostatní části. Druhá kapitola se věnuje představení hlavního podniku a jeho konkurentů. V následující části jsou podrobněji rozebrány jednotliví ukazatele a poté jsou prakticky zakomponováni do hlavní části. Výpočty jsou zaměřeny především na horizontální a vertikální analýzu, relativní ukazatele, bonitní a bankrotní modely. Jednotliví ukazatele jsou následně použity pro konkurenční srovnání. Vrcholem a zároveň i závěrem je zhodnotit situaci hlavní firmy a srovnat ho s konkurenty v daném odvětví.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses