Zmenka v medzinárodnom obchodnom styku - Gažík, Denis; Kačírková, Eliška; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cieľom práce je popísať, charakterizovať a priblížiť použite zmenky v rámci medzinárodného obchodu a to najmä jej využitie pri platobnom styku s využitím jej zabezpečovacej funkcie a pri financovaní, kde sa využíva jej úverová funkcia. Prvá kapitola je venovaná histórií a vzniku zmenky a jej následná implementácia do legislatívy. V druhej kapitole sú vysvetlené pojmy, s ktorými sa problematika zmenky stretáva, vysvetlili sme si, aké druhy zmeniek sa vyskytujú pri platení. Popísali sme si náležitostí, ktoré zákon vyžaduje, aby bola zmenka platná a potom sme si vysvetlili, aké funkcie môže zmenka zastávať. V poslednej kapitole sme sa zamerali na využitie tohoto cenného papieru pri dokumentárnych platbách a úveroch.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses