Strategická analýza okolí společnosti BONAVITA, spol. s r.o. - Dvořáček, Tomáš (2021)
Cílem bakalářské práce je za pomoci vybraných metod strategické analýzy poskytnout managementu firmy BONAVITA, spol. s r. o. informace o podnikovém okolí, které jim pomohou dosáhnout plánovaného pravidelného zvyšování tržeb v následujících letech. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, metody a postupy, které jsou následně využity v části praktické. Klíčovými metodami použitými k dosažení stanoveného cíle, které jsem použil v praktické části, jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, základní charakteristiky odvětví, mapa konkurenčních skupin a analýza zájmových skupin. Na závěr jsou přidána doporučení pro budoucí vývoj na základě výsledků jednotlivých analýz.