Aktuální tendence v pojištění motorových vozidel u nás - Runštuk, Tomáš (2021)
Předmětem bakalářské práce je analýza aktuálních tendencí na trhu pojištění vozidel z pohledu inovací a rozbor faktorů v současnosti nejvíce ovlivňujících cenu pojištění vozidel. Teoretická část práce se zabývá pojištěním odpovědnosti z provozu vozidla především z historického pohledu a rozdělení trhu, a havarijním pojištěním. Jádro bakalářské práce se věnuje problematice současných tendencí v pojištění vozidel a jejich rozborem z pohledu Kooperativa pojišťovny a. s. Praktická část práce rozebírá nabídku pojistných produktů od Kooperativa pojišťovny a. s. v oblasti pojištění vozidel a následně jsou porovnány modelové příklady nabídek pojištění za účelem prozkoumání nejvýraznějších faktorů ovlivňujících cenu pojištění.