Finanční a strategická analýza včetně finančního plánu vybraného podniku - Šljivić, Milica (2021)
Cílem této práce je provedení finanční a strategické analýzy společnosti Czech Airlines Handling a.s. v časovém úseku 2014 - 2019 a na základě výstupů navrhnout finanční plán pro následující rok. V úvodu do problematiky se budu zabývat teoretickou částí: popíšu zdroje informací pro analýzu, její uživatele a metody samotné analýzy (spolu s ukazateli), které jsem použila, a na konci představím vybranou společnost a její konkurenty na českém trhu. V rámci finanční analýzy, což je hlavní část mé práce, jsem se zaměřila na horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatele, ukazatel tvorby hodnoty EVA a bonitní a bankrotní model. V rámci strategické analýzy byla provedena PEST a SWOT analýza. Všechny ukazatele byly vypočítány i pro konkurenta a porovnány s výsledky ČSA Handling a.s. Při zpracování bonitního a bankrotního modelu byly výsledky spočítány i pro další společnost působící na českém trhu, která ale není přímým konkurentem. V závěrečné části práce jsem se věnovala finančnímu plánu pro další rok. Na základě finanční a strategické analýzy, doplněné osobními poznatky a doporučení pro další vývoj společnosti.