Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2020 - Doležalová, Michaela (2021)
Diplomová práce „Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2020“ je zaměřena na analýzu fúzí zapsaných do obchodního rejstříku v roce 2020. Práce je složena ze dvou hlavních částí. V první, teoretické části, se nachází základní teoretické aspekty fúzí, druhy a dělení fúzí, vysvětlení jejich výhod a nevýhod, procesu fúze a daňových aspektů. Druhá, analytická část, je zaměřená na analýzu a zhodnocení trendu fúzí uskutečněných v roce 2020 a na analýzu vývoje fúzí za období 2010 až 2020 v České republice. V analytické části jsou fúze zkoumané pomocí vybraných kritérií. Výsledky provedené analýzy jsou prezentovány pomocí tabulek, komentářů a grafů.