Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2020 - Doležalová, Michaela; Podškubka, Tomáš, 1982-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce „Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2020“ je zaměřena na analýzu fúzí zapsaných do obchodního rejstříku v roce 2020. Práce je složena ze dvou hlavních částí. V první, teoretické části, se nachází základní teoretické aspekty fúzí, druhy a dělení fúzí, vysvětlení jejich výhod a nevýhod, procesu fúze a daňových aspektů. Druhá, analytická část, je zaměřená na analýzu a zhodnocení trendu fúzí uskutečněných v roce 2020 a na analýzu vývoje fúzí za období 2010 až 2020 v České republice. V analytické části jsou fúze zkoumané pomocí vybraných kritérií. Výsledky provedené analýzy jsou prezentovány pomocí tabulek, komentářů a grafů.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses