Kategorizace informačních zdrojů tématu COVID-19 během pandemického stavu - Marková, Hana (2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem informačních zdrojů, které reagovaly na nemoc COVID-19. Cílem práce je kategorizovat, popsat a základně analyzovat elektronické informační zdroje především používané českými uživateli. Teoretická část práce se věnuje informačním zdrojům. Specifikuje jejich obsah v podobě dat, informací, znalostí a případně dezinformací, dále jejich charakteristiky, druhy a negativní dopady s nimi spojené. Současně vysvětluje pojem kategorizace a proces fasetové analýzy, která je aplikovaná v praktické části práce. To vše je zasazené do kontextu COVIDu 19. Praktická část rozřazuje na základě několika kritérií elektronické zdroje do kategorií, které jsou analyzované a zároveň doplněné o konkrétní zástupce a jejich charakteristiky.