Kategorizace informačních zdrojů tématu COVID-19 během pandemického stavu - Marková, Hana; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem informačních zdrojů, které reagovaly na nemoc COVID-19. Cílem práce je kategorizovat, popsat a základně analyzovat elektronické informační zdroje především používané českými uživateli. Teoretická část práce se věnuje informačním zdrojům. Specifikuje jejich obsah v podobě dat, informací, znalostí a případně dezinformací, dále jejich charakteristiky, druhy a negativní dopady s nimi spojené. Současně vysvětluje pojem kategorizace a proces fasetové analýzy, která je aplikovaná v praktické části práce. To vše je zasazené do kontextu COVIDu 19. Praktická část rozřazuje na základě několika kritérií elektronické zdroje do kategorií, které jsou analyzované a zároveň doplněné o konkrétní zástupce a jejich charakteristiky.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses