Finanční analýza města Krásno nad Kysucou - Hlavatá, Natália (2021)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace vybraného města. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se v první kapitole rozebírá charakteristika veřejného sektoru, veřejných statků a služeb. Kromě toho jsou zde charakterizované úlohy měst a obcí na Slovensku. Další kapitoly jsou věnované konkrétním datovým zdrojům pro provedení finanční analýzy a následně zvolení správných indikátorů pro přesné zpracování a vyhodnocení těchto dat. V praktické části je na základě teoretických poznatků provedena finanční analýza města Krásno nad Kysucou pro roky 2018 a 2019. Výsledkem je zhodnocení silných a slabých stránek finančního hospodaření vybraného samosprávného celku.