Finanční analýza města Krásno nad Kysucou - Hlavatá, Natália; Svoboda, Michal, 1983-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace vybraného města. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se v první kapitole rozebírá charakteristika veřejného sektoru, veřejných statků a služeb. Kromě toho jsou zde charakterizované úlohy měst a obcí na Slovensku. Další kapitoly jsou věnované konkrétním datovým zdrojům pro provedení finanční analýzy a následně zvolení správných indikátorů pro přesné zpracování a vyhodnocení těchto dat. V praktické části je na základě teoretických poznatků provedena finanční analýza města Krásno nad Kysucou pro roky 2018 a 2019. Výsledkem je zhodnocení silných a slabých stránek finančního hospodaření vybraného samosprávného celku.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses