Financování veřejných služeb městem Planá nad Lužnicí - Bočanová, Vendula (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na veřejný sektor a na financování veřejných služeb. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se práce zabývá veřejným sektorem obecně, věnuje se pojmu územní samospráva a seznamuje se službami, které tyto územní samosprávné celky poskytují. Také zahrnuje pojmy územní rozpočet, rozpočtové provizorium a závěrečný účet. Teoretická část práce dále analyzuje právní předpisy v oblasti pravidel hospodaření, jež se dotýkají územních samosprávných celků a municipálních obchodních korporací. Praktická část je zaměřena na město Planá nad Lužnicí a jeho spolupráci s municipální obchodní korporací, která zajišťuje některé veřejné služby. Praktická část se dále zaměřuje na financování těchto služeb, zejména údržby zeleně a financování konkrétního projektu revitalizace městské zeleně.