Financování veřejných služeb městem Planá nad Lužnicí - Bočanová, Vendula; Svoboda, Michal, 1983-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na veřejný sektor a na financování veřejných služeb. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se práce zabývá veřejným sektorem obecně, věnuje se pojmu územní samospráva a seznamuje se službami, které tyto územní samosprávné celky poskytují. Také zahrnuje pojmy územní rozpočet, rozpočtové provizorium a závěrečný účet. Teoretická část práce dále analyzuje právní předpisy v oblasti pravidel hospodaření, jež se dotýkají územních samosprávných celků a municipálních obchodních korporací. Praktická část je zaměřena na město Planá nad Lužnicí a jeho spolupráci s municipální obchodní korporací, která zajišťuje některé veřejné služby. Praktická část se dále zaměřuje na financování těchto služeb, zejména údržby zeleně a financování konkrétního projektu revitalizace městské zeleně.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses