Zrušení superhrubé mzdy u daně z příjmů fyzických osob a potenciální dopady na daňové poplatníky - Janečková, Sabina; Finardi, Savina; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce s názvem „Zrušení superhrubé mzdy u daně z příjmů fyzických osob a po- tenciální dopady na daňové poplatníky“ se zabývá novelou zákona o daních z příjmu pro rok 2021 a jejími dopady na příjmy ze závislé činnosti u zaměstnanců. První teoretická část práce je zaměřena na konstrukční prvky daně z příjmů fyzických osob a konstrukci daně samotnou s důrazem na dílčí základ daně ze závislé činnosti a dále na daňový balíček pro rok 2021. V teoretické části jsou rovněž prezentovány výsledky předběžných analýz dopadů zrušení superhrubé mzdy. Následující, praktická část je věnována analýze dopadu změn, které přinesl daňový balíček pro 2021, na příjmy jednotlivých příjmových skupin zaměstnanců. V závěru praktické části jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření týkající postoje společnosti ke zrušení superhrubé mzdy.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses